Interior del recinte de la Fira de la Cervesa d'Arenys de Mar// Sandra Vicente |
Gabriel Ubieto
Arenys de Mar
Déu marques de cervesa omplen
la fira de la cervesa artesana d'Arenys de Mar amb més de 30 varietats
diferents. La Puntaire d'Arenys, de
Martí Bargalló, va protagonitzar el tast inaugural de
la Fira de Cervesa Artesana d'Arenys de Mar. Seguida per la degustasció de la edBirra, del mestre artesà Pablo Vijande que va realitzar
una xerrada sobre
cervesa artesana i la seva elaboració.
La Puntaire
d'Arenys, cervesa Ale d'aroma agradable, color groguenc fort turbi, i graduació de 5,9º, va introduir una tarda de
cares noves en el sector. El productor posa en marxa una nova factoria, on la
tirada inicial de cara a la fira son 250 litres, i el pròxim dilluns inaugura
una botiga especialitzada en cervesa artesana.
Fira de novetats, amb la
presentació en societat de la "Maduxiet" de Birralta, feta amb maduixots d'hivern de Sant Cebrià de Vallalta,
i la "Flor de llúpol" de la Vella
Caravana, seguint la actualment estesa tendència cap al llúpol.
Fotografia de les ampolles de Cervesa La Pirata // Sandra Vicente |
La Pirata que
va començar aquest octubre, però amb set anys d'experiència casolana. Presenten
la "Via Crucis", una american IPA suau, amb un amargor sec i
persistent. L'altre s'anomena "Súria" i és una pale ale fresca,
lleugera però amb molt caràcter i aroma. Punxada tenien la Imperio Stout de
barril, una cervesa forta, de 12º i tocs a bombó de licor que es va acabar en les
primeres hores.
La Marina de Blanes, que va estar realitzant en les
últimes setmanes col·laboracions amb cerveses italianes, va oferir les seves
Ales ja clàssiques, la "Summer" i la "Pale", a més de la "Stout",
amb un toc torrefacte i de sabor especial i progressiu, i la molt ben acollida "Devils",
amb molt llúpol i una amargor equilibrada de 150 ibus.
Altres marques van apostar per
una única varietat, com la Glops que va oferir la seva lager
"Munich", cervesa rossa de baixa fermentació, gustos i aromes
del malt Munich i dels llúpols Saaz. As Cerveza
també es va limitar a la "AS de Cors", una rossa de blat, refrescant,
amb aromes i sabors equilibrat.
Gran diversitat d'orígens; van
venir de Barcelona els ja veterans Birra
08 amb la seva diversitat d'Ales. De Granollers la cervesa Hort del Barret, amb una Ale belga molt rodona
bona i la "Tam" (que vol dir barret escocès), scottish contundent,
però suau, de malta fumada. Des d'Olesa de Monserrat va portar la Dèria les
seves clàssiques "Tèrbola", "Puigventós Pale Ale" i la
"Maria Lluisa".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada