diumenge, 24 de març del 2013

Èxit irregular de la cervesa artesana a la segona Fira de Font Degusta


Gabriel Ubieto
Montornès del Vallès

2a edició de FONT DEGUSTA // Aïda Sanchez

La segona edició de la fira de Font Degusta de Montornès del Vallès (Vallès Oriental) tanca amb un acollida irregular de la cervesa artesana. Festival de degustació on la participació del públic s'ha vist condicionada per les vacances de Setmana Santa. El migdia va ser el punt àlgid en quan a consum de cervesa artesana, on es van poder tastar fins a vuit marques diferents: As Cervesa, Reptilian, Glops, la Vella Caravana, Hort del Barret, Cervesa sobre tot, La Pirata i Moon.

"Un bon dinar s'ha volgut acompanyar amb una bona cervesa", així associen l'èxit del migdia des de Hort del Barret. De cara a la tarda, el consum de cervesa s'ha solapat amb el de gintònics i demés combinats a càrrec dels comerciants locals. L'etiqueta de cervesa "local" ha beneficiat força a artesans com AS Cerveses, que presentaven la seva nova IPA, AS de Piques.  

"Migdia bé, marxem ara a la tarda. Ja se'ns ha acabat la feina aquí" comenten des de Reptilian. "Ja va anar així l'any passat, el que ve ens pensarem si tornem" reflexionen els de la cervesa del Vendrell després de desplaçar-se 90 kilòmetres per la fita. "Font Degusta és una fira de degustació, no hem volgut donar exclusivitat a res" declara des de l'organització Daniel Fabregant. A càrrec de l'associació de comerciants locals, amb l'objectiu de "dinamitzar el poble i les seves gents", de cara l'any que ve es proposen millorar per fer més compatible o evitar una competència directa entre begudes.

Les opinions del públic seguien la línea de veure la cervesa artesana com "massa cara", acostumats al perfil de les industrials. El criteri per seleccionar les cerveses participants, davant les diferents sol·licituds, ha volgut respectar "els cervesers de l'any passat, més la gent de Montornès, com As Cervesa o Hort del Barret, que ha tingut molta relació amb el poble" al·lega Fabregant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada