dissabte, 9 de març del 2013

Engega el Beer Festival a la Cúpula de las Arenas de Barcelona

Sandra Vicente Barreira
Barcelona
Vista interior de la Cúpula de las Arenas// Sandra Vicente
El Beer Festival, la trobada cervesera més important d'Espanya, ha obert avui les seves portes a la cúpula del centre comercial las Arenas, de Barcelona. Després de l'edició anterior, celebrada al convent de Sant Agustí, aquest any s'ha apostat per ampliar l'espai de la celebració i l'han traslladada a la Cúpula de las Arenas.

Durant la tarda la participació ha sigut moderada, però força correcta tenint en compte que avui és divendres feiner. Tot i això, cap a les set del vespre, amb l'inici del cap de setmana, els assistents han anat creixent cada cop més; la cua que vorejava bon tros de la cúpula exterior evidenciava fins a quin punt pot ser bona la participació dels dos dies que resten de festival.

Una de les novetats d'aquest any ha estat la intenció de millorar la relació entre el cerveser i el client; ja no els trobem darrera dels tiradors, sinó barrejats entre els assistents del festival, tot encetant converses, fent-se conéixer, atenent els curiosos o aconsellant els més novells.

Cada dia es punxaran vora 50 cerveses diferents, tant de productors nacionals com internacionals, que es podran consultar a una guia del festival inclosa dins el pack inicial (got, 7 fitxes i guia). Allà s'hi poden veure els espais, els cervesers i els seus productes i una explicació bàsica de la cervesa artesana i les seves variants.... A banda de les interaccions que s'amaguen rere cada tast, aquells que ho han volgut avui han pogut gaudir d'una presentació sobre cervesa italiana, una xerrada sobre la influència i els beneficis de les xarxes, els llibres i internet en el procès cerveser i una sèrie de cates guiades.

El primer dels tres dies de Beer Festival ha deixat unes molt bones sensacions a l'esquena que s'espera s'incrementin durant el cap de setmana. Qui es decideixi a assistir-hi demà dissabte trobarà una nova gamma de cerveses i menjar per acompanyar-les, així com una sèrie de conferències entre les que destaquen la presentació del llibre de Jordi Expósito, xerrades sobre la Brewdog, la servesa a Flandes, o l'impacte econòmic i social d'aquesta beguda.  


Imatges: Sandra Vicente i Aïda Sanchez
Música: 'Bloody Mary' d'Ebri Knight

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada