divendres, 1 de febrer del 2013

La Fort presenta 3 noves cerveses a la Bona Pinta de Barcelona

Sandra Vicente
Barcelona

Eduardo Martínez, a la presentació de les cerveses Fort a la Bona Pinta de Barcelona/ Aïda Sanchez


El bar La Bona Pinta de Barcelona va acollir ahir a les 20.00h la presentació de les tres novetats de la microcerveseria Fort. Els assistents van poder participar en una cata guiada per Eduardo Martínez, el creador i elaborador de les cerveses. La vetllada va començar amb una Amber Ale, va continuar amb una Indian Pale Ale i, vora les 9 de la nit, va acabar amb el tast d'una Oatmeal Porter.
L'American Pale Ale és una proposta vermellosa i molt aromàtica, amb tocs de fruits vermells i carmel, atorgat per les maltes que compensen l'amargor del llúpol, de tal manera que no apareix fins el final del tast. Es tracta d'una cervesa predominantment hivernal amb 5,4º.
Amb la mateixa graduació, la IPA és orginària de les colònies angleses a la India. Per fer una bona IPA és imprescindile un llúpol sec de molta qualitat (predominantment vingut des de Washington) que proporcioni una amargor i gust floral que es vegi recolzada per maltes Pale Ale i Cristal, responsable del seu característic color caramelitzat.
Per últim, l'Oatmeal Porter va ser la única servida des de barril i la de graduació més alta. Éra la cervesa del proletariat anglés del S.XIX, caracteritzada per una forta amargor pròpia de les maltes torrades, mentre que els llúpols i l'avena n'arrodoneixen el gust. A l'estil de les altres dues, l'Oatmeal és fortament aromàtica, amb tocs de café, fusta i regaliu. Però "no ens em d'estancar en les grans olors" opina Eduardo Martínez, que creu que s'abusa dels llúpols i assegura que, en qüestions de cervesa "menys és més".
La presentació va reunir vora 30 persones a la part posterior de La Bona Pinta; entre els aficionats al món de la cervesa artesana es barrejaven alguns paladars instruïts i, inclús alguns elaboradors amateurs. Eduardo Martínez, davant la bona acollida que van tenir les noves propostes, va comentar que "l'éxit de cada cervesa depèn de l'època"; les IPA acostumen a ser les més exitoses, tot i que en èpoques fredes les Oatmeal Porter tenen molt bona sortida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada