dimarts, 12 de febrer del 2013

Es tanca el termini d’inscripció a Catalunya del concurs Homebrewer del Jardín del Lúpulo

Sandra Vicente Barreira
Barcelona
Cartell del primer concurs Hombrewer d'El Jardín del Lúpulo

El bloc El Jardín del Lúpulo (EJDL) ha organitzar el seu primer concurs de Homebrewer (elaboració de cervesa casolana) per celebrar el seu primer aniversari. Es tracta d’un esdeveniment pensat per produccions a partir de receptes tot gra, d’estil completament lliure. La participació és oberta a tot l'estat i els catalans que han volgut participar han pogut presentar les seves produccions a través del bar barcelonès 2D2Dspuma fins el passat dia 11 de febrer.
El primer concurs Homebrewer del Jardín del Lúpulo està patrocinat pel Club Grandes Cervezas del Mundo i va dirigit a tots aquells aficionats sense caràcter comercial que produeixin fins un màxim de 50 litres. El guanyador o guanyadora del concurs, escollit pels autors del bloc EJDL i un jurat d’experts, serà guardonat amb un trofeu, un diploma, 12 cerveses internacionals, 2 gerres i un pack de llúpol americà.
Tot i que El Jardín del Lúpulo (Madrid) encara accepta receptes fins divendres 15 de febrer, aquells productors catalans que han volgut presentar-se, han pogut portar les seves candidates al bar 2D2Despuma a Barcelona. Des del local barcelonès s’han encarregat de transportar-les per un preu reduït. Aquestes facilitats es deuen al fet que “el moviment artesà és molt fort a Catalunya” i d’aquesta manera s’espera “augmentar la participació”, segons declaracions de Rodrigo Valdezate, editor del bloc EJDL.
El procés de cata serà a Madrid i, tot i que encara no se sap si l’entrega de premis serà “realitzable”, Valdezate diu que els guanyadors es resoldran en “qüestió de mesos”. Des del bloc asseguren  que les “cerveses casolanes no tenen res a envejar a les industrials ni a les artesanes”.

2 comentaris:

  1. Muchas gracias por compartirlo. Al final ha sido una lástima, pero han participado pocos homebrewers barceloneses. Tenemos (a falta de un día para el cierre) 54 cervezas inscritas. Y sólo 3 han venido desde BCN.

    Hemos calculado que, despues del BBF, nos reuniremos para hacer las jornadas de cata del jurado, y la final será (aproximadamente) el 19 de marzo. Esperamos antes de abril poder dar los premios (o enviarlos si no fuese viable una ceremonia de entrega). Estad atentos por si acaso.

    Un saludo y gracias de nuevo.

    ResponElimina
  2. Ya nos comentaron la baja participación desde 2D2Dspuma. A pesar de eso, el concurso sigue pareciéndonos muy interesante y 54 participantes es un número muy respetable.
    Estaremos atentos a la evolución del evento y seguiremos el proceso de entrega de los premios.
    Mucha suerte con lo que queda de proyecto!
    Un saludo.

    ResponElimina