diumenge, 27 de gener del 2013

Presentació de les cerveses de La Pirata a Igualada

Aïda Sanchez
Igualada

Presentació de les cerveses de 'La Pirata'  al bar El Clot del Clos a Igualada // Aïda Sanchez
El bar El Clot del Clos d'Igualada va acollir el passat divendres 25 la presentació de les cerveses La Pirata de Súria. L'acte va començar vora 2/4 de 9 del vespre i va reunir unes trenta persones, que van conèixer les característiques de les dues cerveses presentades, la ViaKrucis i la BlackBlock, de mans dels seus productors. Durant l'explicació, els assistents van tastar les dues begudes i van poder resoldre els seus dubtes amb l'ajuda dels elaboradors.

La primera cervesa presentada va ser la ViaKrucis, d'estil American IPA i amb 5,8 graus d'acohol. És una cervesa que es caracteritza per la seva amargor persistent i el gust a llúpol. La segona cervesa és completamnet diferent. L'anomenada BlackBlock és de tipus Imperial Stout i amb 11,2 graus d'acohol, i sorpèn amb un gust que recorda als bombons de licor. La BlackBlock és una edició especial amb una etiqueta dissenyada per l'ocasió per Negrescolor Illustration.

La Pirata és el projecte engegat per dos germans, Aran i Éric León, fa aproximadament un any. Després de passar uns 6 anys elaborant cervesa artesana per consum propi van decidir fer el pas i augmentar la seva producció de 50 a 1.000 litres. I tot això sense tenir fàbrica pròpia. De moment compten amb les dues cerveses que van mostrar a Igualada, però la setmana vinent en presentaran una de nova a Súria. 

Tot i ser novells en la producció professional de cervesa, els germans León ja tenen experiència en fires i festes de cervesa artesana, tant a Catalunya com a nivell espanyol. Tal i com ells diuen "a més de ser un bon lloc on donar-se a conèixer i vendre cervesa, sobretot serveixen per fer contactes". Per això des de l'abril de l'any passat han participat en les fires més importants del sector i seran presents en el Barcelona Beer Festival del proper mes de març.


Enllaços d'interès:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada